Kindertandarts

Kindertandarts in Amersfoort? Tandartsen Centrum Vathorst begeleidt uw kind

Hoe gaan we te werk en hoe overwint u uw angst?
Uw kind is of wordt binnenkort 6 jaar oud. Vanaf deze leeftijd gaat uw kind heel veel veranderingen in zijn of haar mond mee maken. Het is dan van groot belang om hem/haar goed te begeleiden, en waar het nodig is, op tijd in te grijpen. Door de preventie maatregelen kunnen vaak heel veel problemen voorkomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: poetsles, voorlichting en instructie, fluoridenbehandelingen, sealen, röntgenfoto’s, beugel etc. in deze folder kunt u hier meer over lezen.

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk tijdens deze fases. Door de veranderingen in het gebit kan poetsen lastig zijn voor uw kind, dus na poetsen door u tot uw kind ongeveer 10 jaar is, is van groot belang. Het kan dan ook nodig zijn dat uw kind wordt doorgestuurd naar de preventieassistente voor een poetsles, voorlichting en instructie.

Vanaf 6 jaar kan uw kind gaan beginnen met het wisselen van melkgebit naar blijvend gebit. Dit is ook de juiste leeftijd om te starten met de fluoride behandelingen, en zal plaatsvinden tijdens de halfjaarlijkse controles, dit gebeurt tot het 16e jaar.

Vanaf nu breken de achterste blijvende kiezen door. Deze hebben soms erg diepe groeven en zijn daardoor lastig schoon te houden voor uw kind, met het gevolg dat er een gaatje kan ontstaan. In dat geval worden er sealants ingelegd, dit is een soort laklaagje om het poetsen te vergemakkelijken.

Vanwege de wisseling is het belangrijk om het gebit van uw kinderen twee keer per jaar te laten controleren door uw tandarts. Dit is ook het moment dat er eventueel röntgenfoto’s gemaakt kunnen gaan worden om gaatjes vroegtijdig op te sporen maar ook om er zeker van te zijn dat de wisseling goed verloopt.

Tijdens de tweede wisselfase (rond de 10 /11 jaar) kan het gebeuren dat uw kind wordt doorverwezen naar de orthodontist.

Afspraak maken bij kindertandarts?

Via de onderstaande link is er meer informatie over te vinden.

Kindertandarts in Vathorst, uw tandarts in Amersfoort - Tandartsen Centrum Vathorst
Kindertandarts in Vathorst, uw tandarts in Amersfoort - Tandartsen Centrum Vathorst
Kindertandarts in Vathorst, uw tandarts in Amersfoort - Tandartsen Centrum Vathorst